Ο «Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών / ΣΕΑΒ» ανακοινώνει τη δημοσίευση του τέταρτου τεύχους (τεύχος 2, τόμος 2, Ιούλιος-Δεκέμβριος 2016) του ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού του, "HEALJournal".

Το τρέχον τεύχος περιέχει δύο κύρια (ενημερωτικά) άρθρα για τις ψηφιακές υπηρεσίες Ανοικτής Πρόσβασης που έχουν αναπτυχθεί από τις Βιβλιοθήκες / Κέντρα Πληροφόρησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο πλαίσιο των Κάθετων πράξεων οργάνωσης, ανάδειξης και προβολής Ακαδημαϊκού Περιεχομένου («Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Ανοικτής Πρόσβασης» του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση»-ΕΣΠΑ 2007-2013), και δύο ειδικά άρθρα, ένα άρθρο με οδηγίες για την πνευματική ιδιοκτησία των φωτογραφιών και ένα άρθρο για τη σχέση της επιστήμης/τεχνολογίας με τον ανθρωπισμό.

Από τον ακόλουθο υπερσύνδεσμο (πατήστε εδώ), επισκέπτεστε τον ιστότοπο του περιοδικού, βλέπετε τον Πίνακα Περιεχομένων και «κατεβάζετε» το πλήρες κείμενο των άρθρων που σας ενδιαφέρουν.

Η Επιστημονική Επιτροπή και η Συντακτική Ομάδα του “HEALJournal” ευχαριστεί θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν και αυτήν τη φορά στο κάλεσμά της και εύχεται εγκάρδια, σε όλους, καλές γιορτές, με υγεία, προσωπική και οικογενειακή πρόοδο.


Περιεχόμενα νέου τεύχους

Κύρια άρθρα

Δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ

Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας προς το αναγνωστικό κοινό της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Ειδικά άρθρα

Οι Φωτογραφίες ως προστατευόμενα έργα του πνεύματος

Οι «ουτοπικοί» πολιτισμοί όπως περιγράφονται στα λογοτεχνικά έργα του 19ου αιώνα: η χρήση της επιστήμης και της τεχνολογίας ως μέσων για την κατάκτηση της ανθρώπινης ευημερίας